Kafelerde masa tarifesi uygulaması başladı mı, yasal mı? Masa tarifesi nedir?

Cafelerde Masa Tarifesi Uygulaması Nedir? Yasal Mı?

Son yıllarda kafelerde sık sık gündeme gelen ve özellikle üniversite çevrelerinde yaygınlaşan ‘masa tarifesi‘ uygulaması, müşterilerin oturabilmek için belirli aralıklarla sipariş vermelerini zorunlu kılmaktadır. Ancak, bu uygulamanın yasal bir zeminde mi olduğu merak konusu.

Masa Tarifesi Nedir ve Yasal Mıdır?

Bazı kafeler, çay, kahve gibi ürünlerin belli bir süre içinde tekrar sipariş edilmemesi durumunda ekstra ücret talep etmeye başladığı bilinmektedir. Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle birçok işletme fiyatlarını artırırken, bazı kafeler bu durumu fırsata çevirerek ‘masa tarifesi’ adı altında yeni bir ticaret modeli oluşturmuştur.

Related Posts

Hulusi Akar’dan ‘boykot’ çağrısı: Almayın, gitmeyin, kullanmayın

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği saldırılara karşı “boykot”u hatırlatıp “Belli mal ve malzemeler var. Almayın, gitmeyin, kullanmayın. Hiç olmazsa bu şekilde inancımızı, bu şekilde desteğimizi arkadaşlar ortaya koyalım” dedi.

AKP’nin AYM teklifi Meclis’te: İptal kararlarına ‘ayar’

AKP, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarını düzenleyen yeni bir torba kanun teklifini daha TBMM Başkanlığı’na sundu.

ABD-Suriye-Türkiye üçlü toplantısı; Fidan, Rubio ve Şeybani ile bir araya geldi

ABD-Suriye-Türkiye üçlü toplantısı; Fidan, Rubio ve Şeybani ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz AK Parti’nin tabelasını asınca siyaset sahnesine çıkmadık, bizim için tarih AK Partiyle başlamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz AK Parti’nin tabelasını asınca siyaset sahnesine çıkmadık, bizim için tarih AK Partiyle başlamadı

AK Parti’nin ‘Gençlik Festivali’ yarın İstanbul’da yapılacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, yarın düzenlenecek “GENÇFEST: Bir Gençlik Festivali”ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını bildirdi.

AKP’nin PKK ile kurduğu ortaklığın hedefi: ‘Bölünmezlik’ ve ‘Laikliğin’ kaldırılması

PKK terör örgütünün; Lozan Barış Antlaşması ve 1924 Anayasası’nı hedef alarak kendini feshettiğini açıklamasının ardından yeni anayasa tartışmaları da hareketlendi. Bu kapsamda iktidarın yeni anayasaya yönelik kaynak çalışması olan “1982 Yerine 2023 Anayasası” sempozyumunda; “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir” ile “Türkiye devleti bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir” hükümlerinin dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.