Bu proje ile ısı, alev ve mekanik risklere karşı koruyucu eldivenler geliştirildi

Bu proje ile ısı, alev ve mekanik risklere karşı koruyucu eldivenler geliştirildi

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, sektörle güçlü iş birlikleri kurarak literatüre değer katan projeler üretmeye devam ediyor. İş kazaları, işçi sağlığı ve işletme üretim süreci üzerinde doğrudan etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Ertekin liderliğinde yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında; ısı, alev ve mekanik risklere karşı koruyucu eldiven geliştirilmiştir.

Proje ekibi, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından kabul edilmiş, Budak projeyi şu sözlerle desteklemiştir: “Ege Üniversitesi olarak bilim ve teknoloji alanında yenilikçi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doç. Dr. Mustafa Ertekin liderliğinde gerçekleşen proje, ‘Isıya, Aleve ve Mekanik Risklere Karşı Dayanıklı Yüksek Performanslı Koruyucu Eldivenlerin Geliştirilmesi’ üzerine kurulmuştur ve TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Geliştirilen eldiven, önemli ısı, alev ve mekanik risklerle mücadelede kullanılabilecek niteliktedir.”

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Ertekin ise proje hakkında şunları belirtmiştir: “Farklı malzemelerin kombinasyonuyla elde edilen ‘Aleve ve Kesmeye Karşı Dayanıklı Eldivenler’, dayanıklılık ve işlevsellik sağlamaktadır. Eldiven tasarımı, kullanıcıya tekstil malzemesi hissiyatı sunmaktadır ve alev geciktirici özelliklere sahip aramid liflerinden oluşmaktadır. Geliştirilen eldiven, iş güvenliği açısından önemli bir avantaj sağlayarak iş kazalarını en aza indirmeyi hedeflemektedir.”

Ertekin aynı zamanda iş kazalarının ciddi sosyal ve ekonomik maliyetlere yol açabileceğini belirterek kişisel koruyucu donanımların kullanımının iş sağlığı ve güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulamıştır.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Yüzde 95’i otomatikleşti: Analistler işsiz kalacak

Yapay zekâ, sadece teknoloji dünyasını değil, finansın kalbi olan Wall Street’i de derinden sarsıyor. Gelişen algoritmalar ve akıllı sistemler, yatırım bankacılığından veri analizine kadar birçok işi insanların elinden almaya başladı.

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …