Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Gece Telefonu Uçak Moduna Almak Uykunuza İyi Gelebilir!

Çoğu kişi uyurken telefonunu yanında ayırmaz ama bir yandan da bunun zararını sorgular. Eğer siz de ‘Acaba zararlı mı?’ diye düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Son yıllarda birçok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri, gece yatarken telefonunu uçak moduna alarak elektromanyetik dalgalardan korunmaya çalışması. Peki bu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece dijital bir alışkanlık mı?

Uçak modu, cihazınızın hücresel veri, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bağlantılarını kapattığı için arka planda çalışan birçok uygulama devre dışı kalır. Bu da gece boyunca daha az pil harcanmasını sağlar.

Uçak modundayken telefonunuza bildirim gelmez. Yani gece boyunca sosyal medyadan, mailden veya mesajlardan rahatsız edilmezsiniz. Kaliteli ve kesintisiz uyku isteyenler için bu ciddi bir avantaj.

ELEKTROMANYETİK DALGALAR AZALIR MI?

Uzmanlara göre, telefon aktif haldeyken düşük seviyede de olsa sürekli elektromanyetik sinyal yayar. Uçak modu açık olduğunda bu sinyaller kesildiği için özellikle başucunda şarjda duran telefonların potansiyel etkisi azalır. Bazı araştırmalar, uzun vadeli maruziyetin biyolojik etkileri olabileceğini söylese de bu konuda kesin bir bilimsel bir fikir birliği henüz yok fakat önlem almak isteyenler için uçak modu, risksiz bir çözüm.

Aynı zamanda telefonun uçak moduna alınması, sadece teknolojik değil, zihinsel bir kopuş anlamına da gelebilir. ‘Artık çevrimdışıyım’ hissi, uyku öncesi stresi azaltabilir.

KAPATMAK MI DAHA İYİ UÇAK MODUNA ALMAK MI?

Cihazı tamamen kapatmak sinyalleri de pili de tamamen sıfırlar ancak çoğu kişi alarm kurmak ya da acil aramalar için telefonu açık bırakmak istiyor. Bu durumda uçak modu daha dengeli bir çözüm sunuyor.

Related Posts

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

Yüzde 95’i otomatikleşti: Analistler işsiz kalacak

Yapay zekâ, sadece teknoloji dünyasını değil, finansın kalbi olan Wall Street’i de derinden sarsıyor. Gelişen algoritmalar ve akıllı sistemler, yatırım bankacılığından veri analizine kadar birçok işi insanların elinden almaya başladı.

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …