Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Schengen Vizesi Krizi Türkleri Vurdu

Schengen başvurusunda bulunan Türklerin sayısı hızla artarken, vize almak bile çileye dönüştü. İktidarın sessiz kalmasıyla birlikte sorun daha da derinleşiyor. Türkiye’den her kesimden insan, iş seyahatinden öğrenciye, turistle ticari amaçlı seyahate kadar Avrupa kapılarında sıkışıp kalıyor. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göç konusunda iş birliği teklif ederek teşekkür etti.

Öğrenciler Eğitim İmkânından Mahrum

Meloni, Türkiye’den gelen mülteci sayısının sıfırlandığını açıkladı. Ancak 2024’ten beri İtalya’da eğitim alma hakkı kazanan gençler ülkeye kabul edilmedi. Bu duruma tepki gösteren gençler, İstanbul Beyoğlu başkonsolosluğu önünde protestolar düzenledi. Konsolosluklar, iltica riski, maddi yetersizlik ve güvenilir olmayan finansal kaynaklar gibi gerekçelerle başvuruları reddetti.

Yeni Bir Vize Pazarı Doğuyor

Sorun büyüdükçe aracı kurumlar devreye girerek vize başvurularından kar elde etmeye başladı. Konuştuğumuz bir acente yetkilisi, Türklerin yurt dışına gitmek istemesine rağmen vize alamamalarının sorun olduğunu belirtti. Aracı kurumların keyfi uygulamalarına dikkat çeken yetkili, önemli bir vize pazarının ortaya çıktığını ifade etti. Premium Lounge ve VIP başvuru adı altında ekstra ücret talep eden kurumlar, randevuları iptal edebiliyor ve bu durumdan haksız kazanç sağlıyor.

Fotoğraf: Sığınmacılara da Türklere Geçit Verilmedi

Premium Lounge Vize Hizmeti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, aracı kurumların vize sürecini suiistimal ettiğini belirterek, vatandaşlardan extra ücret talep ettiklerini ve haksız kazanç sağladıklarını dile getirdi. Acentelerle yapacakları toplantıda yasal adımlar atacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Türklere Verilen Eğitim Hakları Engellendi

Avrupa Birliği Türk Delegasyonu, vize sorunlarına dikkat çekerek, yetkisiz aracıların dolandırıcılık yaptığını açıkladı. Schengen vizesi başvuru ücretinin 90 Euro olduğu ifade edilirken, aracısız başvuru yapılması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

AB ve ABD’den Suriye için yeni dönem

Avrupa Birliği ve ABD, Suriye’de Esed rejimi sonrası oluşan yeni siyasi yapıya işaret ederek 14 yılı aşkın süredir uyguladıkları ekonomik yaptırımları kaldırma kararı aldı. Bu adım, savaş sonrası yıkıma uğrayan ülkenin yeniden inşa süreci için tarihi bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Hindistan’da Türk boykotu büyüyor

Hindistan’da, Türkiye’ye karşı başlatılan “Önce Millet” boykot hareketi hızla yayılıyor. Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimde Türkiye’nin Pakistan’a destek açıklamaları, boykotun fitilini ateşledi.

Martta tarımsal girdi fiyatları yüzde 29,73 arttı

TÜİK verilerine göre Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), martta yıllık bazda yüzde 29,73, aylık yüzde 1,8 yükseldi. Veteriner harcamaları ve yem fiyatlarındaki artış dikkat çekerken, enerji ve malzeme kalemlerinde düşüş yaşandı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken uyarı: ‘Enflasyon, yolsuzluk gibi meselelerin temelinde…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez, son yazısında Türkiye’de rant çeşitlerine ve rant arayışına dikkat çekti. Ekonomideki bozuklukların temelinde bu sorunların yattığını vurguladı. Kentsel dönüşüm ve siyasi çıkarların süreci nasıl etkilediğini ayrıntılı şekilde açıkladı.

Adana’da sezonun ilk karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 TL

Türkiye’nin karpuz ihtiyacının dörtte birini karşılayan Adana’da erkenci ürünlerin hasadı başladı. Adana karpuzu, tarlada kilosu 7 liraya satıldı.

Türkiye çözüm sürecini konuşurken hükûmetten terör mağdurları için yeni adım: Aylık bağlamada kolaylık geliyor

Türkiye çözüm sürecini konuşurken hükûmetten terör mağdurları için yeni adım: Aylık bağlamada kolaylık geliyor