Urartular tarafından inşa edilen Oltu Kalesi için restorasyon talebi

Oltu Kalesi’nin Restorasyon Talebi Yükseliyor

Erzurum’un Oltu ilçesindeki vatandaşlar, tarihi Oltu Kalesi’nin restore edilmesi çağrısında bulunuyor. Kale surlarının doğu kısmındaki çevre duvarlarının bir bölümünün yıkılması, bölge halkını endişelendiriyor.

Oltu Kalesi, ilçenin önemli tarihi yapılarından biri olup, Urartular döneminde milattan önce 3’üncü yüzyılda inşa edilmiştir. Ancak tarihi kale surlarındaki çevre duvarının yıkılması, bölgede yaşanan yağışlar sonucunda gerçekleşmiştir. Kale, stratejik bir konuma ve öneme sahip olup, yıllardır restore edilmeyi beklemektedir. Ancak her geçen gün daha da zarar görmesi, ilçe halkını endişelendiriyor. Oltu sakinleri, kaleye acil müdahale edilerek kapsamlı bir restorasyon sürecinin başlatılmasını yetkililerden talep etmektedir.

“Yetkililerden Bir An Önce Müdahale Etmesini İstiyoruz”

Erdal Akpınar adlı iş yeri sahibi, Oltu Kalesi’nin duvarlarının yıkıldığını fark ettiğini ve bu durumun engellenmesi için çalışma yapılmasını istediğini söyledi. Akpınar, “Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi’nin daha önce yaptığı açıklamada bu sezon içerisinde restorasyon çalışmalarına başlanacağı belirtilmişti. Bu çalışmaların bir an önce başlamasını ve hatta öne çekilmesini istiyoruz. Van’daki Hoşap Kalesi’nden sonra önemli bir kale olduğuna inanıyorum. Tarihi bir miras olan kale, korunmayı hak ediyor” dedi.

Savaş Kara adındaki bir diğer vatandaş ise, kale duvarındaki yıkıntının giderilmesini isteyerek, “Kalenin yıkılan bölümünü gördüm ve çok üzüldüm. Oltu’nun simgelerinden biri olan kale, bu şekilde olması çok acı verici. Yetkililerden bir an önce müdahale etmelerini istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

Related Posts

Lise 2 yıl mı olacak, zorunlu eğitim süresi kısalıyor mu? Zorunlu eğitimde 3+1 ve 2+2 tartışması!

Türkiye’de eğitim sisteminde köklü değişik tartışmaları devam ediyor. Zorunlu eğitim süresinin uzunluğu tartışılırken öğrenci ve velilerin bulunduğu 36 binden fazla katılımcıyla yapılan araştırmada, liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığı bildirildi. Öte yandan geçtiğimiz dönemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 4 yıldan 3 veya 2 yıla indirilmesine yönelik açıklamaları, eğitim camiasında büyük yankı uyandırmıştı. Peki, Lise 2 yıl mı oldu? Zorunlu eğitim süresi kaç yıl olacak, düşecek mi?

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları üç oturum halinde uygulanacak. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Türkiye’deki ABD üsleri ve yerleri: İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirlerde?

İran’ın Katar ve Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısı sonrası gözler yeniden Türkiye’deki ABD üslerine çevrildi. Özellikle Adana’daki İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üsleri, ABD ve NATO için kritik öneme sahip olması yönüyle dikkat çekiyor. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği’ne karşı önemli rol oynayan İncirlik Üssü, Washington’un 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması üzerine 25 Temmuz 1975 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesiyle ABD’nin kullanımına kapatılmış, sadece NATO’nun yararlanmasına imkân tanınmıştı. Peki, İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirde? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

İstanbul Tıp mezunları: “Psikolojik şiddet, mobbing ve çürük binalar içinde eğitildik”

Çapa Tıp Fakültesi 198. mezuniyet törenine İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Komitesi ve öğrencilerin yaptığı açıklamalar ve eylemler damga vurdu. Öğrencilerin eleştirileri tıp mezunlarının yurt dışına yönelme gerekçelerini gözler önüne serdi.