Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Çocukların İstismara Maruz Kalma Tehlikesi: Öğretmenlerin Rolü Önemli

Günümüzde çocuklar, dijital ve sosyal ortamlarda istismara maruz kalma riski taşıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Risk Altındaki Çocukların Tespiti ve Korunması’ konulu etkinlikte, Türkiye’deki uygulamalar ele alındı ve öğretmenlerin risk altındaki çocukları tespit etmedeki rolü vurgulandı. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan araştırmalarda öğretmenlerin istismar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Öğretmenlerin Eğitimi Yetersiz
Afyonkarahisar’daki 51 ilkokulda 400 öğretmenle yapılan bir araştırmada, öğretmenlerin çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim almadığı ortaya çıktı. Öğretmenlerin çoğunluğunun çocuk koruma kanunu hakkında bilgi sahibi olmadığı belirlendi. Araştırmalar, istismar ve ihmallerin çocukların yaşam ve sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Fiziksel istismarın belirtilerini bilmek, öğretmenler için önem taşıyor.

Akademik Başarısızlık İhmali Düşündürmeli
Akademik başarısızlık, çocuk istismarını düşündürmesi gereken önemli bir belirtidir. Öğretmenlerin çocukları izleyip tespit etmeleri ve gerekli kurumlara bildirmeleri gerekir. Cinsel istismar ise tespit edilmesi en zor olanıdır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, cinsel suç mağduru olan çocukların oranı her yıl artmaktadır.

Küresel Standartlara Ulaşmak Zorlaşıyor
Almanya Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephanie Schiedermair, çocuk refahının tehlikede olduğu durumların belirtilerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların yararının korunmasını temel almasına rağmen, bu kavramın yorumlanması ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Devletlerin istismara uğrayan çocukları koruması ve önlem alması gerekmektedir.

Related Posts

Lise 2 yıl mı olacak, zorunlu eğitim süresi kısalıyor mu? Zorunlu eğitimde 3+1 ve 2+2 tartışması!

Türkiye’de eğitim sisteminde köklü değişik tartışmaları devam ediyor. Zorunlu eğitim süresinin uzunluğu tartışılırken öğrenci ve velilerin bulunduğu 36 binden fazla katılımcıyla yapılan araştırmada, liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığı bildirildi. Öte yandan geçtiğimiz dönemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 4 yıldan 3 veya 2 yıla indirilmesine yönelik açıklamaları, eğitim camiasında büyük yankı uyandırmıştı. Peki, Lise 2 yıl mı oldu? Zorunlu eğitim süresi kaç yıl olacak, düşecek mi?

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları üç oturum halinde uygulanacak. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Türkiye’deki ABD üsleri ve yerleri: İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirlerde?

İran’ın Katar ve Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısı sonrası gözler yeniden Türkiye’deki ABD üslerine çevrildi. Özellikle Adana’daki İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üsleri, ABD ve NATO için kritik öneme sahip olması yönüyle dikkat çekiyor. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği’ne karşı önemli rol oynayan İncirlik Üssü, Washington’un 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması üzerine 25 Temmuz 1975 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesiyle ABD’nin kullanımına kapatılmış, sadece NATO’nun yararlanmasına imkân tanınmıştı. Peki, İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirde? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

İstanbul Tıp mezunları: “Psikolojik şiddet, mobbing ve çürük binalar içinde eğitildik”

Çapa Tıp Fakültesi 198. mezuniyet törenine İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Komitesi ve öğrencilerin yaptığı açıklamalar ve eylemler damga vurdu. Öğrencilerin eleştirileri tıp mezunlarının yurt dışına yönelme gerekçelerini gözler önüne serdi.