Memura da Emekliye de Zam Yok! Kötü Haberi Canlı Yayında Verdi

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklinin alacağı maaş oranları netleşti. Temmuz ayında memur ve emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği ise milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT canlı yayınında memur maaş hesabını ve kulis bilgilerini paylaştı.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE 22,72

Haziran ayında açıklanan verilere göre, 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 oldu. Bu hesaba göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 22,72 oranında zam alacak. Memurlar için 5 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı ise yüzde 17,22 olarak açıklandı. Temmuz ayında emekli ve memura refah payı verilip verilmeyeceği büyük bir merak konusu.

MEMURA REFAH PAYI YOK

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, “SSK ve Bağ-Kurluların zammını yüzde 25,75 olarak hesapladım. Aldığımız kulis bilgilerine göre, memura refah payı verilmeyecek. Bu konuda çok katı bir tutum var,” dedi. Karakaş, memurlara toplu sözleşmedeki yüzde 10’luk ve enflasyon farkını eklediklerinde yüzde 20’nin üzerinde bir zam geleceğini belirtti. Bunun dışında ek bir artış olmayacağını söyledi.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI

Karakaş, “Devlet sözü ve dolayısıyla seyyanen zammın verilmesi zorunlu. Memur sendikaları da bu durumu dile getiriyor. Memur emeklilerinin durumu o kadar vahim ki aslında memurları da konuşuyoruz. Memurlar yüzde 70’lerden yüzde 40’lara düştüler,” ifadelerini kullandı. Karakaş’ın hesaplamalarına göre, en düşük memur emeklisi maaşı refah payı ve diğer artışlar hariç 17.715 TL olacak.

SEYYANEN ZAM YOK

“Seyyanen zam verilirse en düşük memur emeklisi maaşı 32.835 TL’ye çıkacak. Ancak temmuz ayında seyyanen zam yok,” diyen Karakaş, memur emeklilerinin bu konuda haklı taleplerine rağmen zammın yapılmayacağını belirtti.

Bu bilgiler doğrultusunda, Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarındaki artışın netleşmesi bekleniyor. Refah payı ve seyyanen zam konusu ise gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort