Türk balı ihracatı yılın 4 ayında 12 milyon 72 bin 695 dolar kazandırdı

Türkiye, 2025 Yılı Ocak-Nisan Döneminde Bal İhracatını Artırdı

Türkiye’nin 2025 yılı ocak-nisan döneminde gerçekleştirdiği bal ihracatı, geçen yıla kıyasla yüzde 7 artarak 12 milyon 72 bin 695 dolara yükseldi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 37 farklı ülkeye bal ihraç ettiklerini belirtti.

Kalyoncu, geçen yılın aynı döneminde 2 bin 943 ton balın 11 milyon 334 bin 837 dolar değerinde ihraç edildiğini kaydederken, bu yıl ise 3 bin 455 ton balın 12 milyon 72 bin 695 dolar değerinde ihraç edildiğini ifade etti. Kalyoncu, “Bu durum Türkiye’nin bal ihracatının miktar olarak geçen yıla göre yüzde 17, değer olarak ise yüzde 7 arttığını göstermektedir.” dedi.

Bal ihracatında Türkiye’nin 4 milyon 593 bin 45 dolarla ABD’nin lider olduğunu vurgulayan Kalyoncu, “ABD’yi 2 milyon 653 bin 966 dolarla Almanya, 929 bin 584 dolarla da Birleşik Krallık takip etmektedir.” şeklinde konuştu.

Kalyoncu, başarılı bir başlangıç yapılan bal ihracatının ilerleyen aylarda daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

(AA)

Related Posts

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (22 Mayıs 2025)

Günün ilk yarısında olumlu bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 28,56 puan ve yüzde 0,3 artışla 9.427,49 puana çıktı. Toplam işlem hacmi 44,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,9 …

AB ve ABD’den Suriye için yeni dönem

Avrupa Birliği ve ABD, Suriye’de Esed rejimi sonrası oluşan yeni siyasi yapıya işaret ederek 14 yılı aşkın süredir uyguladıkları ekonomik yaptırımları kaldırma kararı aldı. Bu adım, savaş sonrası yıkıma uğrayan ülkenin yeniden inşa süreci için tarihi bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Hindistan’da Türk boykotu büyüyor

Hindistan’da, Türkiye’ye karşı başlatılan “Önce Millet” boykot hareketi hızla yayılıyor. Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimde Türkiye’nin Pakistan’a destek açıklamaları, boykotun fitilini ateşledi.

Martta tarımsal girdi fiyatları yüzde 29,73 arttı

TÜİK verilerine göre Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), martta yıllık bazda yüzde 29,73, aylık yüzde 1,8 yükseldi. Veteriner harcamaları ve yem fiyatlarındaki artış dikkat çekerken, enerji ve malzeme kalemlerinde düşüş yaşandı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken uyarı: ‘Enflasyon, yolsuzluk gibi meselelerin temelinde…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez, son yazısında Türkiye’de rant çeşitlerine ve rant arayışına dikkat çekti. Ekonomideki bozuklukların temelinde bu sorunların yattığını vurguladı. Kentsel dönüşüm ve siyasi çıkarların süreci nasıl etkilediğini ayrıntılı şekilde açıkladı.

Adana’da sezonun ilk karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 TL

Türkiye’nin karpuz ihtiyacının dörtte birini karşılayan Adana’da erkenci ürünlerin hasadı başladı. Adana karpuzu, tarlada kilosu 7 liraya satıldı.